Моника Станишева: Не съм разпитвана

Моника Станишева: Не съм разпитвана | StandartNews.com

София. Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника, разпространи открито писмо до медиите. В него тя изразява категорично отрицание на разпространените по-рано днес информации, че е била разпитвана във връзка с доклад от комисията "Хохегер". Моника Станишева подкрепя думите си с официални документи на прокуратурата, от които е видно, че "не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК".

Ето я и официалната позиция на Моника Станишева:

"Не отговарят на истината твърденията, тиражирани в последните два дни в някои медии, че съм разпитвана по казуса Хохегер. Категорично заявявам, че до момента не съм разпитвана нито по този, нито по какъвто и да било друг повод нито от СДВР, нито от следствените органи.

Моля многоуважаемите медии да направят справка във въпросните институции в потвърждение на моето изявление.
През 2013 година подадох лично сигнал до прокуратурата с искане за проверка има ли извършено от мен престъпление по казуса Хохегер с цел да изчистя името си от тиражираните по политически причини спекулации и лъжи за мен и дейността на моята компания. Към моя сигнал по-късно е присъединен и сигнал срещу мен, подаден от депутати от ПП Герб, като двата сигнала са обединени в прокурорска преписка.

Проверката по подадения от мен сигнал, както и по сигнала на ПП Герб, е приключена от прокуратурата с отказ за образуване на досъдебно производство и със заключение, че „...в конкретния случай – предмет на настоящата преписка не са налице елементи от състава на престъплението по чл. 282 и 220 от НК...".

За горното съм уведомена с писмо от Софийска градска прокуратура на 13 февруари 2014 година, за което прилагам и документи".

 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай