Петък,

Кметове дават на Гешев сигнали за корупция

От: СТАНДАРТ -
156
Кметове дават на Гешев сигнали за корупция
A
A
A

Множество сигнали за корупция, събирани през последните 7 месеца, дадоха кметове на малки общини на главния прокурор Иван Гешев. Обвинител №1 се срещна в Съдебната палата с над 20 градоначалници. По техните сигнали за злоупотреби с власт сезираните органи на местно ниво не са предприели никакви действия. На срещата присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

„Главният прокурор е последната ни надежда. Всички органи, които сме запознали с тези сигнали, са безучастни“, заяви председателят на Сдружението на малките общини и кмет на Калофер Румен Стоянов, предаде Канал 3. „Имаме доста неща, които трябва директно да ги кажем пред цялото общество. Срещали сме се с всички политически сили досега, парламентът, президентството, търсим и институцията, която най-бързо реагира“, посочи той.

Кметовете на кметства се жалват и че финансиране по различни проекти е възпрепятствано избирателно от общини.

Въпреки че не беше предвидено Обвинител номер едно да направи изявление пред журналисти в началото на срещата, на кратък брифинг Гешев каза, че по отношение на малките населени места той има два приоритета.

Единият е справяне с битовата престъпност, като затова ще разчита на местните власти, тъй като смята, че от това сътрудничество ще зависи успехът на тази борба, която той многократно заяви, че се надява да приключи успешно до края на годината.

Вторият беше свързан именно с корупцията на местно ниво. „Прокуратурата е отворена за диалог по всяко време и очаква всякакви сигнали, за да може да ги провери и да работи по тях. Насърчил съм и прокурорите на място да имат добър контакт с вас, какво и с представителите на МВР на място“, каза главният прокурор още на кметовете.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички