Излязоха ужасяващи подробности за Герман Костин

Излязоха ужасяващи подробности за Герман Костин | StandartNews.com

Съдът отново отказа днес да пусне от ареста Герман Костин, обвинен, че убил петгодишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар.

Той е обвинен засега в убийство на 5-годишния Никита Плотников, който бе открит в куфар край Пасарел в последните дни на февруари. По-рано край Приморско пък бяха намерени останки от майка му Анна Леонтиева, но засега Костин няма обвинение за това

В съдебната зала обаче излязоха ужасяващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който може да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение, пише бТВ.

Той има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

Днес стана ясно още и че трупчето на детето е било с 0.12 промила алкохол в кръвта - факт, който също бе оспорван от защитата. Според адвоката при естественото гниене се отделял етилов алкохол, но съдът прие, че детето е било леко опиянено и това обяснява защо не се е съпротивлявало при престъплението, пише clubz.bg.

Втори пореден състав на Софийския апелативен съд реши, че към момента руснакът няма да бъде освободен. Тялото на Никита Леонтиев беше намерено на 21 март близо до Пасарел, а тялото на майката на момчето беше открито край Приморско.

Основно доказателство срещу Костин е неговата ДНК по кърпата, в която е било увито намереното тяло на Никита Леонтиев. По GSM клетки и записи от камери той е бил засечен в района, както и в Приморско, където бе убита майката на детето.

Защитата обаче твърди, че Костин не е бил в България в момента на убийствата, а по кърпата има ДНК от още двама неизвестни към момента човека.

По време на много от разпитите Костин е твърдял, че не си спомня определени обстоятелства, защото е бил пиян.

Апелативните магистрати се съгласиха със защитата, че има пропуски в работата на прокуратурата, която не е приложила разпечатки от "Теленор", които доказват, че чуждият гражданин е бил в района на престъплението, когато то е станало - около 8-и и 10-и февруари. Те обаче обърнаха внимание, че Костин е изобличен и от камери на АПИ, които засекли неговия "Фолксваген Поло".

Момчето е било видяно живо последно на 8-9 февруари заедно с майка си в "Пирогов", където ходело на рехабилитация. Около тези дни двамата са засечени и на бензиностанция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай