Хасково съди Димитровград и Минерални бани за санкции по европроект

Хасково съди Димитровград и Минерални бани за санкции по европроект | StandartNews.com

Община Хасково ще внесе тези дни искове срещу Минерални бани и Димитровград заради отказа им да платят техните дялове по финансовите корекции, които са наложени заради неизрядност на обществените поръчки при изграждането на сметището край с. Гарваново. Това стана ясно от думите на кмета на Хасково Добри Беливанов по време на отчета му за работата на администрацията през първите 100 дни от мандата.

Като водеща община по проекта, финансиран по ОП "Околна среда 2007-2013 г." Хасково трябва да плати от общата сума 1.2 млн.лева, около 700 000 лв., за Димитровград тя е около 450 000 лв., останалата е за Минерални бани.

Другите две общини обаче категорично отказват да покрият своите дялове, с аргумента, че като водещата по проекта община, Хасково е извършила всички процедури и сега трябва да си понесе отговорността за нередностите.

Депото край село Гарваново беше изградено по времето на последния кметски мандат като управник на Хасково на Георги Иванов. Дейностите по него приключиха през юни 2015 г., а официалното откриване беше в началото на септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай