Гешев:Политици да не дават акъл на прокуратурата/ОБНОВЕНА/

Няма да допусна да бъдем замесвани в дребни политически или бизнес игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво не, отсече обвинител № 1

Гешев:Политици да не дават акъл на прокуратурата/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com
  • Няма да допусна да бъдем замесвани в дребни политически или бизнес игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво не, отсече обвинител № 1

"Гледам, че миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме, премиерът Борисов - кой да размаже прокуратурата и кой да не размаже. Политици като Каракачанов и Корнелия Нинова и те се упражняват върху прокуратурата". Това възмущение изрази прокурор № 1 Иван Гешев в Чирпан. И обями: "Трябва да е ясно едно - прокуратурата и аз като главен прокурор няма да допуснем да бъдем замесвани в дребни политически игрички или бизнес игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или какво да не прави". Гешев добави към политиците и представителите на бизнеса, споменавайки имената на Кирил Домусчиев и Христо Ковачки, които също давали съвети за прокурорски проверки. "Прокуратурата е независима институция. Това, което мога да кажа, че прокуратурата и аз много добре знаем какво трябва да свършим и това, което трябва да направим за българските граждани, е да осигурим ред и спокойствие", продължи той.

Гешев е в Чирпан заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов. В града се провежда от рано сутринта акция срещу битовата престъпност.

"Прокуратурата и аз знаем какво трябва да свършим. Знаем, че срещу нас се обединяват политици и дребни крадци. Искаме да дадем на българските граждани, това което очакват. Нямаме нужда да бъдем съветвани", обърна се главният прокурор Иван Гешев към бизнесмени и политици.

"Политиците да не си правят вятър на устата и да направят необходимите промени в закона, така че да има наказани за приватизацията", категоричен бе главният прокурор.

"Нямаме официална информация дали Васил Божков е освободен. В тези страни няма практика да се задържат милиардери. Вземат им се паспортите. Учудващо е ако е бил задържан, но това не влияе на екстрадицията", обясни главният български обвинител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай