Понеделник,

Гешев взе присърце разследването за смъртта на Томи

От: СТАНДАРТ -
183
Гешев взе присърце разследването за смъртта на Томи
A
A
A

Извършва се детайлно разследване по случая със смъртта на 8-годишния Томи в Мездра. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред почернения дядо на момчето – бившия депутат от БСП Тома Томов, дългогодишен юрист и лидер на партия „Рома”. Гешев прие днес Томов, който вчера поиска срещата. Днес Томов каза, че има своя, трета версия по случая, която обаче ще каже първо на Гешев.

Томи бе открит в петък на улица в Мездра с огнестрелна рана на гърлото. Той отишъл да си играе със съученик – съсед, с когото били приятели от детската градина. В дома на съседското дете разследващите откриха цял арсенал от ловни карабини и пушки, както и боеприпаси. Бащата на приятелчето бе арестуван и обвинен за неправилно съхранение на оръжията.

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с Томов в Съдебната палата. На разговора присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева, съобщиха от държавното обвинение.

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина. Досъдебното производство за смъртта на детето е взето на специален надзор в Окръжна прокуратура-Враца и Апелативна прокуратура-София.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com