Понеделник,

Гешев в Мездра заради смъртта на Томи

От: СТАНДАРТ -
184
Гешев в Мездра заради смъртта на Томи
A
A
A

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха Мездра заради смъртта на откритото на улицата в петък 8-годишно дете. Малкият Тома, който издъхна от огнестрелна рана във врата, е внук на бившия депутат от БСП Тома Томов, дългогодишен юрист и лидер на партия „Рома”. Томов се срещна с главния прокурор в съдебната палата, а Гешев му гарантира детайлно разследване на случая. Преди разговора Томов обяви, че има своя, трета версия за смъртта на момчето, но ще я каже само на обвинител № 1.

Гешев и Иванов се срещнаха с окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, изпълняващия функциите районен прокурор на Районна прокуратура –Враца Камен Каменов, наблюдаващия случая прокурор Цветомила Пашовска, директора на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янкулов, началника на районното управление в Мездра Красимир Митов и със следовател Симона Конова.

Гешев изрази увереност, че „ще бъде проведено бързо и всеобхватно разследване, което в максимално кратки срокове да разкрие обективната истина по случая“.

В момента с постоянна мярка „задържане под стража“ е 38-годишният Д.Й., който е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Мъжът е баща на съседското дете, при което Тома отишъл да си играе. Децата, които са били съученици, били приятели от детската градина. Една от версиите на разследващите е, че Томи е прострелян при игра на децата с ловна пуша. В къщата бе открит цял арсенал от ловни оръжия и боеприпаси.    


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com