Гешев: Свърши времето на мутрите

Идва краят и на ало мафията, каза зам.-главният прокурор

Гешев: Свърши времето на мутрите | StandartNews.com

Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това обеща зам.-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и МВР в град Левски. При нея беше разбита бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста освен тартора са още седем негови съучастници, сред които и мъж от София, за когото се предполага, че е бил мулето на групата. 

Гешев обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято рязко да се ограничи този вид престъпност.  

Зам.-главният прокурор заяви, че ало измамниците по принцип са хора с нисък социален стаус и образование, но в същото време разполагат с впечатляващи с лукса къщи и коли. 

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев.

Той определи разбитата банда в Левски като организирана престъпна група, срещу която имало достатъчно събрани доказателства. 

От думите му стана ясно, че при днешните арести и обиски е открито повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа собственик и на луксозни лимузини.  Намерени и иззети са и много телефони, които са били "оръдия на труда" на групата, предава trafficnews.bg. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай