Гешев: Спад в битовата престъпност до месеци

Трябва да затворим тази страница от криминалния преход – приватизацията, каза прокурор № 1

Гешев: Спад в битовата престъпност до месеци | StandartNews.com
  • Трябва да затворим тази страница от криминалния преход – приватизацията, каза прокурор № 1

Спад в битовата престъпност, който хората ще усетят до края на годината, обеща главният прокурор Иван Гешев. Той и главният секретар на МВР Ивайло Иванов лично ръководят спецакция срещу битовата престъпност в Пещера. Вече са арестувани 10 души.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев с горещ коментар за Божков и Бобоков

“По-важното е да не се случват подобни престъпления. Целта ни с МВР е да покажем, че имаме желание да защитим хората. Сигурен съм, че до края на годината ще има драстичен спад в битовата престъпност и обществото ще почувства, че е защитено”, заяви главният прокурор Иван Гешев. Той засегна и темата с приватизацията. “Приватизационният процес беше голям грабеж на българското население. Спечелиха единици хора. Във всяко населено място ще чуете една и съща история - как заводът е бил продаден и разграбен. Трябва да опитаме да затворим тази страница от криминалния преход”, добави още главният прокурор.

В задържаните в Пещера са открити наркотици. Подобни операции се провеждат в 24 областни града, а в рамките на седмицата ще бъдат проведени в 114 населени места. Има образувани проверки за наркотици,оръжие, белези на предмети с културни ценности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай