Гешев: Ще вадим доказателства срещу неистини

Битовата престъпност - приоритет № 1 на прокуратурата, обеща във Враца кандидатът за главен обвинител

Гешев: Ще вадим доказателства срещу неистини | StandartNews.com
  • Битовата престъпност - приоритет № 1 на прокуратурата, обеща във Враца кандидатът за главен обвинител

Публичното оповестяване на факти и доказателства по разследвания на прокуратурата ще бъдат оповестявани и занапред, както в случая с хакерската атака на данните от НАП. Това обеща във Враца номинираният за главен прокурор Иван Гешев. Оттук-нататък това ще се прави в случаите, когато защитата говори неистини пред обществото, стана ясно от думите му. Именно с тази цел на обществото ще се предоставят доказателства, с които ще се оборват неверните твърдения, съобщи Нова тв.

Повод за коментара на сегашния зам.главен прокурор бе изпратеният доказателствен материал до медиите по разследването на "ТАД Груп", които съдържаха снимки и данни, както и записи на разговори, насочени към незаконни действия.

Според Гешев това действие на прокуратурата няма да попречи по никакъв начин на съдопроизводството, нито на разследването, защото само малка част от доказателствата са оповестени. Тепърва ще се събират и още, поясни магистратът.

Иван Гешев е във Враца, за да оповести, че са задържани двамата извършители на жестокото убийство на 64-годишен мъж от с. Згориград.  Единият от престъпниците е врачанин. Наложена му е мярка за неотклонение, а другият по информация на Нова тв е от Ихтиман, имал е влязла в сила присъда и в момента вече се намира в затвора.

Приоритет на прокуратурата занапред ще бъде битовата престъпност, защото правораздавателната система е в дълг към към обществото, обеща още единственият кандидат за главен прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай