Гешев: Прокуратурата да отстоява независимостта си

Започна Общото събрание на прокурорите

Гешев: Прокуратурата да отстоява независимостта си | StandartNews.com

"Изборът е от съществено значение в момент, в който прокуратурата на Република България отново трябва да отстоява своята независимост - и то не с оглед интересите на прокуратурата и отделните прокурори, а с оглед интересите на българските граждани и общество". Това заяви главният прокурор Иван Гешев в началото на Общото събрание на прокурорите за избор на нов член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Гешев заяви, че прокурорите ще изберат представител, който да отстоява техните интереси.

Днес прокурорската колегия ще чуе концепцията на кандидата за поста прокурор Евгени Иванов. Самото гласуване, че е следващата събота /26 септември/.

 Иван Гешев заяви,че всеки един от прокурорите ще получи отговор на въпросите, които го интересуват от кандидата за член на ВСС.

До избора на нов член на ВСС се стигна, след като Даниела Машева напусна кадровия орган и стана зам.-главен прокурор. Евгени Иванов е прокурор във Военно-апелативна прокуратура.

Преди началото на Общото събрание главният прокурор Иван Гешев написа в Туитър: „Днес се провежда Общо събрание на ПРБ за избор на член на ВСС от квотата на прокурорите. Изборът е от съществено значение в момент, в който Прокуратурата трябва да отстоява своята независимост в интерес на българските граждани. Желая ползотворна работа на колегите!”

Днес се провежда Общо събрание на ПРБ за избор на член на ВСС от квотата на прокурорите. Изборът е от съществено значение в момент, в който Прокуратурата трябва да отстоява своята независимост в интерес на българските граждани. Желая ползотворна работа на колегите! pic.twitter.com/FBd8sJbPa4

— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) September 19, 2020 ">

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай