Гешев подписа договори с прокурорски организации

Гешев се ангажира да съдейства на организациите при реализацията на техните инициативи

Гешев подписа договори с прокурорски организации | StandartNews.com

Главният прокурор Иван Гешев подписа споразумения с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България (АПБ) Евгени Иванов и с председателя на Камарата на прокурорите в България (КСБ) Петко Петков, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Двете споразумения предвиждат сътрудничество между Прокуратурата и съсловните организации за съвместни инициативи, регулярни обучения с цел повишаване на професионалната квалификация на прокурорите и следователите, обмен на информация, периодични срещи и консултации.

Председателите на АПБ и КСБ се ангажираха да запознават периодично главния прокурор и ръководството на ПРБ с текущите дейности на двете организации, с предприетите действия по въпроси на съдебната реформа, защита на социалните и професионални права на своите членове.

От своя страна Гешев се ангажира да съдейства на двете организации при реализацията на техните инициативи.

Ръководството на ПРБ ще предоставя за ползване зали и учебни бази за провеждане на семинари и обучения, както и ще осигурява и подкрепя включването на магистрати в мероприятия на  съсловните организации, при условие, че проявите не възпрепятстват изпълнението на служебните задължения на участниците.

Главният прокурор Иван Гешев и председателят на Асоциацията на прокурорите в България Евгени Иванов

Петко Петков, председател на Камарата на следователите (КСБ), Мария Павлова, член на КСБ, главният прокурор Иван Гешев, следователят Стефан Петров, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, следователят Ясен Тодоров, следователят Владимир Петров (отляво надясно)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай