Гешев подкрепя по-строга карантина в София

Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям, каза гл. прокурор

Гешев подкрепя по-строга карантина в София | StandartNews.com

Столичните лекари излязоха днес с декларативно искане за засилване на ограничителните мерки в София с оглед на борбата срещу коронавируса. Те настояват да бъде въведена забрана за напускане на домовете, както и да се ограничи влизането и излизането от София.

„Запознат съм с призива на софийските лекари и абсолютно ги подкрепям. Напоследък ми се обаждат лекари от цялата страна и мнението ми е, че цялото лекарско съсловие е за радикални мерки. За такива мерки призовах и аз още във вторник в Народното събрание. Те са от компетентност, разбира се, на правителството и на НС. Призовавам политиците да не се занимават с дребно политиканстване, а да се вслушат в гласа на лекарите, защото те ще бъдат на първа линия, ако нещата се развият негативно. Когато ние сме болни, отиваме при лекар, не при политик. За втори път призовавам за радикални мерки, каквито искат лекарите в страната. Опасявам се, че времето ни изтича и че трети път, когато призова вече ще е късно и можем да се окажем в италиански вариант“, коментира Гешев пред БНР.

„Сега е моментът политиците да покажат отговорност към тези, които са ги избрали, и да направят всичко възможно, за да защитят българските граждани, българската държава, а и собствените си семейства“, посочи още главният прокурор.

Той не пожела да коментира конкретни мерки, сред които поставянето на София под карантина. „Мисля, че бях достатъчно ясен, настоявам за радикални мерки, каквито иска лекарското съсловие“, категоричен бе Гешев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай