Вторник,

Гешев на посещение в Азербайджан, обсъжда борбата с корупцията

От: Иван Ангелов -
983
Гешев на посещение в Азербайджан, обсъжда борбата с корупцията
A
A
A

Делегация на Прокуратурата на Република България, начело с главния прокурор Иван Гешев, е на официално посещение в гр. Баку, Република Азербайджан. Това съобщиха от прес офиса на ПРБ.

Визитата е по покана на главния прокурор на Азербайджан д-р Камран Алиев. В българската делегация участват още заместник главният прокурор по разследването и директор на Национална следствена служба Борислав Сарафов и Сийка Милева, говорител на главния прокурор. 

В рамките на посещението ще бъде подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Прокуратурата на Република България и Главната прокуратура на Република Азербайджан.

Основната цел на двустранния документ е затвърждаване и надграждане на традиционно доброто и дългогодишно сътрудничество между двете институции по линия на международното правното сътрудничество в областта на наказателното преследване на трансграничната престъпност, трафика на наркотични вещества, компютърните престъпления и др.

Българската делегация ще се запознае и с работата на Главна дирекция „Антикорупция“ при главния прокурор на Република Азербайджан.


Всички новини от категория Правосъдие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com