Гешев:Да спрем унищожението на българската природа

Поводът за призива е проверката за сеч на вековна гора край Котел

Гешев:Да спрем унищожението на българската природа | StandartNews.com

Гл. прокурор Иван Гешев коментира в профила си в Туитър проверката за сеч на вековна гора край Котел.

"Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа", написа в Туитър Гешев.

Междувременно Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна дъбова гора край Котел.

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от ЗСВ ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад с посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай