Вторник,

Гешев:Да спрем унищожението на българската природа

От: Рачо Рачев -
Гешев:Да спрем унищожението на българската природа
A
A
A

Гл. прокурор Иван Гешев коментира в профила си в Туитър проверката за сеч на вековна гора край Котел.

"Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа", написа в Туитър Гешев.

Междувременно Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши незабавна проверка, свързана със сеч на вековна дъбова гора край Котел.

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от ЗСВ ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад с посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички