Ето ги мъжете от Враца, заляли ясновидка със сярна киселина

Те бяха докарани в съдебната зала

Ето ги мъжете от Враца, заляли ясновидка със сярна киселина | StandartNews.com

Двамата мъже от Враца, които бяха задържани за нападението над ясновидката Тони, бяха докарани в съдебната зала с белезници, предаде репортер на "Марица". Те направиха всичко възможно да скрият лицата си с ръце и качулки на якета. Магистратите ще решат дали да ги оставят за постоянно в ареста.

Двамата врачани, на 42 и на 51 години, планирали покушението изключително прецизно. На 14 март те се качили в джип и тръгнали от Враца за Пловдив. Престъплението било добро обмислено, с предварително подготвен маршрут. 

Спрели до блока. Извършителят сложил медицинска маска, бил с каскет и яке с висока яка, за да не бъде разпознат. При влизане във входа си слага ръкавици и калцуни. Явно знаел, че вратата на дома й не се заключва, направо влязъл в една от стаите. Ясновидката му казала: "Как да ти помогна?". Той отговорил: "Аз ще ти помогна!" и я залял. След това избягал, качил се в джипа при съучастника си и тръгнали по друг маршрут за Враца. 

Защитата поиска да се запознае с материалите по делото, заради което гледането на мярката ще продължи към 15 часа. Ако вината на двамата мъже се докаже, ги очакват до 6 години затвор. 

Ето ги мъжете от Враца, залели ясновидката Тони със сярна киселина

Две са основните версии, по които разследващите работят във връзка с бруталното нападение над ясновидката Тони в кв. "Тракия". 

Една от тях е изпълнение на поръчка от недоволен клиент. Тя гласи, че въпросният клиент е потърсил услугите й и е заплатил голяма сума за решаване на проблема му. След като обаче се почувствал измамен, поискал парите си обратно. Те не му били върнати, а несгодите му продължавали. Така се решил на крайната стъпка - отмъщение. Намерил изпълнители - арестуваните от Враца, заплатил им да я залеят със сярна киселина и мисията била изпълнена. 

Втората версия е лично отмъщение - някой от арестуваните да е потърпевш от предлаганите от ясновидката услуги - пряко или косвено - и да е стигнал до решение да я накаже, като я обезобрази. 

Първо в

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай