Дрогиран, премазал жена в Самоков, остава в ареста

Жената е настанена в столичната болница "Света Анна" в изключително тежко състояние

Дрогиран, премазал жена в Самоков, остава в ареста | StandartNews.com

Шофьорът, който в петък блъсна 49-годишна жена от Самоков, е с повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Той е задържан за 72 часа, съобщи наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в София Емил Трендафилов.

"Наказанието, което предвижда Наказателният кодекс, е "лишаване от свобода" от 1 до 6 години. Вероятно ще бъде променено обвинението", каза обвинителят.

Пострадалата е служителка, обслужваща платената зона за паркиране в Самоков.

Жената е настанена в столичната болница "Света Анна" в изключително тежко състояние.

"При направения тест се оказа, че управлява МПС след употреба на наркотични вещества - марихуана и кокаин. Лицето има криминални прояви. Живее в Самоков, след което живее в Холандия. На 10-и се завръща в България, след което извършва съответното произшествие", обясни Юри Николов - заместник директор в МВР-София област

.От районното управление Самоков потвърдиха, че задържаният има и предишни нарушения, извършени под въздействието на наркотици. Комисар Иво Назаров каза: "Причинявало е пътнотранспортно произшествие, но, към момента на деянието, е било непълнолетно и не е носело наказателна отговорност. През 2017 година му е водено бързо производство за управление на МПС отново след употреба на наркотични вещества".

Предстои да бъдат направени още експертизи, обясниха от МВР.

Според очевидци, шофьорът изобщо не е видял жената и всъщност е минал през нея два пъти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай