Динко Вълев излиза под гаранция, ето как пострадал в ареста

Определението на съда ще бъде обжалвано от прокуратурата

Динко Вълев излиза под гаранция, ето как пострадал в ареста | StandartNews.com

Скандалният бизнесмен Динко Вълев от Ямбол излиза на свобода срещу 5000 лв. гаранция. Това реши току-що Районният съд в Несебър, съобщава Флагман.

Определението ще бъде обжалвано от прокуратурата, но още днес белезниците на Динко ще бъдат свалени и той ще се прибере при семейството си.

По време на днешното заседание в РС Несебър Динко се извини за реакцията си. Призна, че имал засилено чувство за справедливост, ядосал се, че просякът, който изобличи като мним инвалид лъжел от доста време туристи - предимно възрастни хора и деца и заради това реагирал по този начин. Впоследствие осъзнал, че действията му са твърде крайни.

Адвокатът му Виктор Паскалев бе изумен от правната квалификация на двете обвинения - по 325, ал. 1 от НК - за хулиганство и 143, ал. 1 - за принуда. В случая принудата е вдигането на просяка от инвалидния стол и принуждаването му да се извинява на случайни клиенти на хипермаркета.

"С този подход всяка детска учителка може да бъде подведена под наказателна отговорност", иронизира тезата на прокуратурата защитникът на Динко Вълев. Пледоарията му бе силна и в крайна сметка убеди съда да пусне клиента му под гаранция. При определянето на размера се взе предвид финансовото състояние на Динко Вълев. Ямболският бизнесмен днес призна, че се осигурява чрез една от фирмите си на 45 хил. лева месечна заплата.

На излизане от съдебната зала, след като чу, че е освободен под парична гаранция, Динко бе лаконичен: "Какво значи да съм доволен, а на него няма ли да има наказание?", попита той, визирайки привличането под отговорност на просяка.

Припомняме, че Ловецът на мигранти, както той е известен за широката общественост, остана една вечер зад решетките. В ареста в Несебър обаче той се контузи, при това може и да е доста сериозно, защото Динко днес смяташе, че се е наранил на същия крак, в който има забит пирон и премина сложна ортопедична операция преди 10 месеца. Динко обясни пред съда, че докато лежал на арестантския нар го налазила голяма хлебарка, изплашил се и паднал от второто ниво на земята, след което изпитал силни болки. Дори искали да го хоспитализират, но той отказал, защото щяло да се изтълкува като опит да избяга от правосъдие.

"Може да говорят всичко за мен, но съм мъж на честта. В неделя ми се обади началника на Криминална полиция към РУ Слънчев бряг. Каза, че ще ме арестува. Можеше да избягам, но отидох вкъщи, взех си дрехи и дойдох в полицията", призна днес Динко Вълев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай