Десислава Иванчева пак бе закопчана на излизане от болницата

Снимка: Фейсбук

Десислава Иванчева пак бе закопчана на излизане от болницата | StandartNews.com

По-рано от първоначално обявения час и отново с белезници на ръцете и краката обвинената за подкуп кмет на столичния район „Младост" Десислава Иванчева беше изписана от „Майчин дом", където през миналата седмица постъпи за изследвания. Това съобщиха от екипа й във „Фейсбук".

„Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции", пишат още сподвижниците на Иванчева.

Довеждането й с белезници на ръцете и краката предизвика противоречие, като юристи коментираха, че в случая не става дума за специално отношение към кмета, а за нарушаваща законите и Конституцията практика, прилагана спрямо всички арестанти, които се конвоират до лечебно заведение. Властите обаче обясниха действията си с множеството случаи на избягали лица.

Днес се очакваше акция в подкрепа на Иванчева, но по-ранното й изписване я осуети. В понеделник пред Министерския съвет обаче ще има протест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай