Делото "Цветков". Шокиращи показания

Кристиян пиеше успокояващ чай, каза приятелката му Симона

Делото "Цветков". Шокиращи показания | StandartNews.com

Шокиращи показания даде пред съда Симона Цанкова, приятелката на Кристиан Николов, който е обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков. Миналата година на Великден Кристиан помете с джипа си колата на Цветков, който бе спряла на червен светофар на столичен булевард. Симона се е возела в колата с Кристиан. Днес съдът даде старт на процеса и започна разпита на свидетели. Първа бе именно приятелката на обвиняемия.

https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/730/202102/1614071694-bfbfb44ff14adc606a6a9fc230fa1a29.jpgВ продължение на два часа Симона отговаряше на въпроси на двете страни и съдебния състав. По думите й тя не е видяла и не е усетила отклонение на автомобила, в който са били заедно с приятеля им Георги Иванов. Той е син на депутата Лъчезар Иванов. Георги не се яви в съдебната зала. Оказа се, че отдавна не живеел на адреса, на който била изпратена призовката за делото. Според адвоката му момчето от години живее в Италия и предвид пандемията не е ясно кога ще се върне в България.

Симона започна разказа си от деня преди фаталната катастрофа. Тогава решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Били с компания, но полицаи ги видели, предаде БНТ. Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиян и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

Подсъдимият Кристиан Николов в съда, Снимки: Десислава Кулиева

След като изпил пореден шот, Кристиян споделил на Симона, че се почувствал странно. След това Кристиян пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии.

В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгвали на разходка.

Симона твърди, че по време на катастрофата четяла инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла откъде минават. Чула Георги да вика, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не е видяла. Не е усетила ускорение на скоростта, освен секунди, след като чула вика на Георги.

https://bgnesagency.com/wp-content/uploads/2021/02/8480271.jpg

Снимка: БГНЕС

Симона твърди още, че след катастрофата само Кристиан е отишъл да помогне на журналиста, като събул едната си обувка и я сложил под главата му. Дал му вода и се опитал да му направи изкуствено дишане.

Симона Цанкова заяви, че никой друг от свидетелите не се е притекъл на помощ, а само са давали наставления. Младата жена потвърди показанията си по време на разследването, че Георги Иванов е избягал от местопрестъплението, а тя е излязла от автомобила последна.

Симона категорично заяви, че подсъдимият Кристиян не употребява наркотици и води здравословен начин на живот, но всяка вечер използва „чай за успокоение и паста“. В съдебната зала не стана ясно какви са тези продукти, предаде бТВ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай