Дадоха ход на мегаделото за убийството на Хюлия

Дадоха ход на мегаделото за убийството на Хюлия | StandartNews.com

Точно в 9 часа тази сутрин разширен съдийски състав на Варненския окръжен съд даде ход на делото за жестокото убийство на 24-годишната Хюлия Маджар. То бе извършено по особено жесток и мъчителен за жертвата начин на 2 януари миналата година. Магистратите уважиха иска на единствения обвиняем и подсъдим по делото - 26-годишният Иван Христов Тодоров, делото да се гледа по член 371. 2 от НПК. Това значи, че то ще бъде в условията на съкратено съдебно следствие, без да се събират всякакви свидетелски показания, да се изслушват вещи лица и изобщо да няма доказателства извън фактите, ясни до момента.

Съдът прие иска и на родителите на Хюлия - Назми и Рисмие Мабджар, да бъдат
конституирани като частни обвинители по делото. Почернените родители искат всеки по 150 хил. лв. кръвнина за своята изгубена млада и хубава дъщеря.

Делото се гледа при закрити врати в частта, в която Тодоров иска да каже за мотивите на извършеното тежко престъпление с оглед на това да не се разгласяват подробности от интимния му живот. Препълнената зала бе опразнена и в нея останаха само майката и бащата на Хюлия, както и родителите на подсъдимия.

На съдебния процес дойде и депутата от ДПС Ерджан Себатин, който е близък на семейството на пострадалите и е бил учител на Хюлия в родното й село Белоградец. Той призова за справедлив съдебен процес за извършеното тежко престъпление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай