Д-р Петър Илиев стана Адвокат на годината

Д-р Петър Илиев активно участва в благотворителната част за деца, болни от церебрална парализа. Той закупи няколко картини от търга

Д-р Петър Илиев стана Адвокат на годината | StandartNews.com

След оспорвана надпревара „Адвокат на годината“ стана д-р Петър Илиев от Софийска адвокатска колегия. Той се бореше за престижния приз в една категория с Росица Драгинова и Трифон Кумчев от Пловдивската адвокатска колегия, с Албина Анева от Благоевград и Станко Кралев от Бургас. „Адвокат на годината“ е една от категориите на Националните правосъдни награди, които се провеждат за седма поредна година като част от Благотворителния бал на юристите. Да съобщи победителя на сцената излезе журналистката от в-к „Труд“ Биляна Веселинова, а статуетката „Темида“ и плакета му връчи проф. Огнян Герджиков, който е и председател на професионалното жури.

Д-р Петър Илиев активно участва в благотворителната част за деца, болни от церебрална парализа. Той закупи няколко картини от търга.

Адвокат Петър Илиев е доктор по право и университетски преподавател в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”, където преподава учебните дисциплини „Конституционно право“ и „Организация на правозащитните институции“. Основател е и Управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Илиев и партньори“. Завършил е висшето си образование по право в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” с пълно отличие (диплома 6.00) и е първенец на випуска. Има специализации по „Правораздаване”, „Публична администрация“, „Международно право и международни отношения”, „Английско търговско право и право на Европейския съюз“ (Великобритания) и „Американско търговско право“ (САЩ).

Автор е на две книги и над шестдесет научни и други публикации по различни юридически въпроси. Член е на научно-изследователски проекти и екипи в сферата на правните науки. Бил е лектор и докладчик в над тридесет научни конференции, както и председател и модератор на множество бизнес конференции, посветени на широк кръг от правни и икономически теми. Бил е академичен наставник по научен проект с подкрепата на Съвета на Европа.

Адвокат Д-р Петър Илиев е Председател на няколко уважавани и авторитетни бизнес организации – Канадско-българската търговска камара, Българската икономическа камара и Карибско-българския бизнес клуб.

Почетен консул е на Барбадос. Той е член на Асоциацията на Почетните консули в България – пълноправен член на Световната федерация на консулите (FICAC), която е най-престижната, авторитетна и призната от ООН организация на консули и почетни консули от цял свят.

Основните му сфери на професионална дейност са: Търговско право; Вещно право; Строителен процес; Облигационно право; Граждански процес; Енергетика; Природни ресурси; Телекомуникации, медии и технологии; Медицинско и фармацевтично право; Капиталови пазари; Финансови институции; Банково право; Финансово право; Данъчно право; Конституционно право; Законодателен процес; Защита правата на човека; Административно право; Административен процес; Обществени поръчки; Конкурентно право; Право за защита на потребителя; Екологично право; Трудово и осигурително право; Право на интелектуална собственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай