Йордан Стоев се появи. Тежки обвинения срещу Гешев

Днес съм дошъл, защото бях в отпуска. Излязоха слухове, че се крия, не е вярно

Йордан Стоев се появи. Тежки обвинения срещу Гешев | StandartNews.com

Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) Йордан Стоев пристигна днес на заседанието на Съвета, където се очаква да бъде обсъждана съдбата на главния прокурор Иван Гешев.

Днес съм дошъл, защото бях в отпуска. Излязоха слухове, че се крия, не е вярно. Бях в друга страна. Днес идваме, за да проведем процедурата, каза Стоев преди заседанието, където ще се обсъжда допустимо ли е първото искане за оставката на Иван Гешев.

"Втората серия на копродукцията на главния прокурор е пълна манипулация. Цялата втора серия е пълна манипулация. Няма да давам конкретни данни, ще ги дам пред конкретните органи. Има проверка СГП, ще получа и призовка от ВКП. Какво и защо не знам. До колкото знам са извикани още двама членове на ВСС. Елементарен опит за сплашване, нищо друго", каза той.

"Този запис, който бе представен, е прах, за да се отклони вниманието от настоящата процедура. Това не съм аз със сигурност. Единственото, което мога да кажа без да влизам в подробност е, че не аз съм поканил Иван Гешев, за да отида в дома му на гости, а той ме покани. Той представи на телефона съобщения, които не са пълни", заяви Стоев.

По думите му записите не са пълни. "Всичко, което е между нас ще бъде показано на съответните органи и ще стане ясно кой кого е канил и кой кого е викал", подчерта той.

"Започвам да се замислям дали ме е страх. След всичкото, което става и ескалира, начините, по които се използва прокуратурата и по-точно ВКП, което е на пряко подчинение на главния прокурор", коментира Стоев.

По думите му първо ще бъде разкрито пред конкретните органи и след това ще излезе пред обществото. „А не обратното, което стана сега. Слабо актьорско изпълнение и още по-слаба режисура“, заяви Стоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай