Четиримата биячи от Раднево остават в ареста

Четиримата биячи от Раднево остават в ареста  | StandartNews.com

Обвинените в опит за убийство по хулигански подбуди в Раднево - Калчо Иванов, Динко Асенов, Антон Иванов и Стефан Калчев Иванов, остават в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд.

Адвокатът им Валентин Димитров получи отказ на всичките си предложения за нови доказателства на защитата – да се приложат интервюта по централни телевизии на пострадалите и на кмета на Раднево, да се вземе предвид твърдението на д-р Деян Хиндаров, лицев хирург който твърди, че няма клинични данни за счупена челюст на Георги Иванов. Той твърди, че съдът в Стара Загора изцяло е приел тезата на обвинението и че няма нито един разпитан свидетел сред ромите.

Адвокатът каза още, че преди побоя има предхождащ инцидент – свада между Георги Иванов и Стефан Калчев, след което Калчев е повикал роднините си и е възникнал побоят. Това според него, атакува дефиницията за хулигански подбуди, тъй като има личен мотив, информира още БГНЕС.

Съдът не прие нито една от неговите тези и постанови задържане под стража, като най-тежка мярка за неотклонение, аргументирайки се с тежкото съдебно минало на повечето от обвиняемите, наличните им характеристични данни, които сочат склонност към саморазправа. Калчо Иванов, който според адвоката, е важен човек в обществено-политическия живот в Раднево, вече е осъждан за подобно престъпление. В момента той е в изпитателен срок на условна присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай