Бизнесмен е обвинен за жестокото убийство в Бургас

Бургаският бизнесмен Станимир Рагевски е обвинен, че е умишлено е убил 28-годишния Юмер Мехмед

Бизнесмен е обвинен за жестокото убийство в Бургас | StandartNews.com

Бургаският бизнесмен Станимир Рагевски е обвинен, че е умишлено е убил 28-годишния Юмер Мехмед. Това обявиха на брифинг от бургаската прокуратура и полиция.

„На база на събраните доказателства е установено безспорно, че Юмер Мехмед е убит от Станимир Рагевски с огнестрелен изстрел. Това е било извършено на 4 август, като в период от няколко дни обвиняемият по делото е съумял да направи опит да укрие трупните останки”, обяви наблюдаващият делото прокурор Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура-Бургас. От думите й стана ясно, че разстрелът е извършен в жилищен имот на Рагевски.

Часове по-рано бе обявено, че жестоко убийство, напомнящо най-мрачните мафиотски изпълнения от годините на прехода, е разкрито в Бургас. Тялото на жертвата - 28-годишният Мехмед, е било открито в сряда вечерта, разчленено в чували и скрито в тръстиките край бургаския квартал "Братово". В главата му е имало огнестрелна рана.

Юмер Мехмед, който е ръководел група строителни работници на обект в центъра на Бургас, изчезна мистериозно посред бял ден преди седмица. Според прократурата той е част от групата на Димитър Желязков-Очите и сред обвиняемите по неговото дело, което наскоро беше върнато от съда на прокуратурата. От седмици Юмер е бил на свобода с мярка "подписка" и се занимавал със строителство.

Първоначално прокуратурата съобщи, че е задържала за срок до 72 часа Станимир Рагевски и че той е обвинен само за отвличането на жертвата. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г. в град Бургас, твърдеше държавното обвинение. По време на разследването е установено, че отвличането е станало с лек автомобил, който е собственост на обвиняемото лице. От съобщението ставаше ясно, че първоначално задържаният е обвинен само за отвличане, а не и за убийството. Но по-късно бе обявено, че той вече е обвиняем за убийство.

Рагевски е бизнесмен, има няколко фирми за строителство и търговия с недвижими имоти.

Преди близо година по идентичен начин изчезна и брокерка, която е работила с арестувания бизнесмен. Дъщерята на Теодора Бахлова е убедена, че извършителите на двете убийства са едни и същи. "В полицията никой не ми обърна внимание, това е. Нямаше уж данни за извършено престъпление! Никой не ми обърна внимание, никой! Трябваше това момче да го намерят разчленено, за да се случи нещо с майка ми. Надявам се просто убиецът на майка ми да влезе в затвора! Нищо повече", каза Християна Радоева - дъщеря на изчезналата брокерка.

Полицията разследва и изчезването от преди 10 месеца на бургазлийката Теодора Бахлова, която е имала бизнес отношения със задържания Рагевски, стана ясно на брифинга на прокуратурата и полицията. Прокурор Трифонова обясни, че към момента по досъдебното производство няма връзка между убийството и изчезването на Теодора Бахлова. „Това не означава, че не работим и в тази посока. Работи се и се уточнява”, допълни прокурор Георги Чинев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай