Биячите от Околовръстното наети за диетолог, домакин и шофьор

Биячите от Околовръстното наети за диетолог, домакин и шофьор  | StandartNews.com

Тримата гардове, задържани за побоя на Околовръстното шосе в София на 24 февруари, са готови да признаят вина и да сключат споразумение с прокуратурата. Това заяви пред bTV адвокатът на тримата Марияна Тодорова, която е и защитник на Златомир Иванов-Баретата.

Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков са в ареста с обвинения за извършено в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те са гардове на дясната ръка на Баретата - Ивайло Борисов-Ториното. На 24 февруари тримата нападнаха и биха с палки 30-годишния Васко Наумов и съпругата му - бившата национална състезателка по троен скок Мария Димитрова. Според адвокат Тодорова подзащитните й са били провокирани и тримата изказват съжаление, че психически не устояли на тази провокация. Христов, Гечев и Близнаков обаче били готови да си понесат последствията, въпреки тези обстоятелства. Те били готови да признаят вината си и да сключат споразумение с прокуратурата. "В момента наблюдаваме демонстриране на сила от страна на държавата", коментира адвокат Тодорова.

Първоначално Ивайло Борисов-Ториното обясни, че задържаните за побоя на Околовръстното шосе са наети на изпитателен срок от него за охранители и нямат договори. Днес обаче стана ясно, че тримата имат граждански договори, като били назначени на длъжности шофьор, домакин и съветник по хранене. "Следяха ми за диетата. И да, не бяха на трудови договори при мене, а на изпитателни договори - граждански. И сега ги няма, не издържаха", каза Ториното по bTV. Според документите един от бабаитите - Румен Башев, освен консултант по хранене е и фитнес инструктор на бизнесмена, другият - Христо Христов пък се води домакин. Той трябва да пазарува и да изпълнява всичко, което Ивайло Борисов му възложи. Третият - Христо Стефанов, пък работил по поддръжка техническото състояние на автомобилите на Борисов. Прави впечатление, че договорите и на тримата са сключени на 29 януари и изтичат на 1 март. Работели почасово и получавали по 210 лева. Адвокат Тодорова уточни, че сумата е за 4-часов работен ден. По думите на Тодорова при акцията в Горубляне в офис на Ториното полицаите не са действали с груба сила, но са били там за респектиране. Според адвокатката ежедневните проверки на охранителни фирми ще имат много по-голям ефект, отколкото епизодични и демонстриращи превъзходството и силата на държавата акции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай