Асен Василев разкри за акцията в Агенция "Митници". Какво се случва

Очакват се доказателства от ДАНС и КПКОНПИ

Асен Василев разкри за акцията в Агенция "Митници". Какво се случва | StandartNews.com

Източник: МФ

Асен Василев разкри за  акцията в Агенция "Митници". 

Не бяхме информирани за акцията в Агенция "Митници". Това заяви министърът на финансите в оставка Асен Василев пред журналисти в отговор на въпрос дали той и премиерът в оставка са били уведомени, пише БЛИЦ. 

Разкриха.Втори голям началник е притиснат от ДАНС/ОБНОВЕНА/

"Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Банкова. Откакто тя стана шеф на Агенция "Митници" имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището.

По сигнал от австрийското правителство и от други служби бяха уволнени над 20 митничари в това число бяха сменени шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където върви контрабанда.

Другото, което г-жа Банкова успя да направи, е имаме вече митничари от САЩ на "Капитан Андреево" и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на Капитан Андреево, до колкото разбирам днес акцията се е случила преди срещата й с посланичката на Австрия, за да дойдат и австрийски митничари.

Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните мерки", каза Василев.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай