Арестуваха и гаджето на убиеца на Милен Цветков

Симона Цветкова също като депутатския син избягала от мястото на катастрофата

Арестуваха и гаджето на убиеца на Милен Цветков | StandartNews.com

И гаджето на Кристиан Николов, който дрогиран помете журналиста Милен Цветков и причини смъртта му на Великден, е в ареста. Тя е четвъртият задържан за зверската катастрофа на столичния бул. „Черни връх”. Цветков спрял на червен светофар, когато с над 100 км/ч Кристиян се забил с джипа си Ауди Q7 отзад в колата на журналиста. Тя излетяла на 20 метра. Цветков издъхна в линейката на път за болницата

ВИЖ ОЩЕ:Семейството на убиеца спешно прехвърля имоти

Гаджето на Кристиан и другото момче, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, са пътували в джипа, но до момента отказват съдействие на разследването.

ВИЖ ОЩЕ: Ето кой е дрогираният, убил Милен Цветков (СНИМКИ)

Георги Иванов и Симона Цветкова, на 21 г., са напуснали местопроизшествието веднага, след като е станала катастрофата. Момичето е издирено и е задържано късно снощи, след като е отказало съдействие на разследването. Не е ясно защо са напуснали колата след инцидента.

ВИЖ ОЩЕ: Дани Петканов: Милен ми беше втори баща

Симона се е возила на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан. Тя е отказала да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите, съобщава БНТ.

ВИЖ ОЩЕ: Колеги с разтърсващи спомени за Милен Цветков

Двамата са ключови за разследването свидетели. Те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи на автомобила, както и дали са знаели, че той е под въздействието на наркотици, когато е седнал да управлява автомобила. Това също може да се смята за престъпление, когато се знае, че някой е употребил наркотици и въпреки това не му попречи да управлява автомобила.

ВИЖ ОЩЕ: Гешев гледа под лупа катастрофата, убила Милен

Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал мястото на катастрофата, а Симона е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

ВИЖ ОЩЕ: Милен Цветков е загинал в жестока катастрофа

Междувременно стана ясно, че семейството на Кристиан на пожар прехвърля имоти. Юристи твърдят, че това се прави, за да се окаже, че фамилията не притежава нищо и така няма какво да й се вземе при предстоящето наказателно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай