Арести и в Комисията по хазарта

Спецпрокуратурата и МВР влязоха рано тази сутрин в държавния орган

Арести и в Комисията по хазарта | StandartNews.com

Арести в Комисията по хазарта, съобщи БГНЕС. Спецпрокуратурата и МВР влязоха рано тази сутрин в държавния орган. Прокуратурата провери за първи път комисията преди седмица.

"Действия по претърсване и изземване на документи се провеждат в Държавната комисия по хазарта. Операцията е продължение от действията на МВР и Специализираната прокуратура от миналата седмица", заяви говорителят на главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева пред БЛИЦ. "В момента се провеждат действия и по претърсване в дома и офисите на Васил Божков", каза още прокурор Милева

ВИЖ ОЩЕ: Прокурори и МВР в офисите на Божков

От рано тази сутрин се провежда и спецоперация в офисите на бизнесмена Васил Божков. Специализираната прокуратура и МВР влязоха във фирми на бизнесмена. Засилено полицейско присъствие има пред сградата на неговия "Нове холдинг", която се намира на улица "Московска" № 43 в София. Прокурори и следователи влязоха в офиса на "Националната лотария" на улица "Фритьоф Нансен". Служителите там не работят, сградата е пълна с полиция.

Освен това се претърсва и бивша резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.

Акцията се провежда докато в парламента депутатите гледат поправките в Закона за хазарта, предвиждащи изключителен държавен монопол върху лотарийните игри. Депутатите дебатират проекта на Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай