Адвокат спъна дело за грабеж на инкасо

Адвокат спъна дело за грабеж на инкасо | StandartNews.com

Днес Окръжният съд във Враца отложи за пореден път делото за грабежа на инкасо автомобила на "Асет банк" в областния град. Този път причината да се насрочи нова дата за процеса бе поболял се адвокат. Близо 2 години и половина след въоръжения грабеж, при който бяха задигнати над 90 000 лв., няма яснота къде са откраднатите пари. Единствените пари, които бяха открити от разследващите бяха около 7 000 лв. Ченгетата ги намериха в дома на единия от извършителите.

Обирджиите не са обелили и дума за другата част от плячката. Обвиняеми по делото са Иван Иванов и братята Христо и Людмил Георгиеви. Вечерта на 1 октомври 2013 г. тримата маскирани нападатели атакували трезора, обезвредили един от охранителите, успели да дръпнат 2 чувала с пари от автомобил, превозващ банкнотите и избягали с кола.

Дни след грабежа Людмил Георгиев и Иван Иванов бяха заловени от полицията. Христо Георгиев, който е бивш полицай, се укри от органите на реда и близо месец бе издирван под дърво и камък от полицията в цялата страна. В края на октомври бе заловен от спецполицаи при мащабна акция в софийското село Чепинци. Името на бившият униформен служител е замесено и в други грабежи, извършени на територията на страната. Един от най-големите удари, които прави, е обир на златарско ателие в Монтана. Към днешна дата Христо Георгиев отново е на свобода. Мярката му за неотклонение „задържане под стража" е отменена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай