Цацаров: Чакаме решението на сръбския съд за Цветан Василев

 Цацаров: Чакаме решението на сръбския съд за Цветан Василев | StandartNews.com

Пловдив. "Молбата за екстрадиция на Цветан Василев е подписана вчера. Очаква се днес, тя да бъде предявена до компетентните сръбски власти", обяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Той уточни, че не може да коментира какво ще се случи след това, тъй като процедурата в Сърбия е различна и магистратите там могат да откажат екстрадиция. Може и да вземат решение, че трябва да се екстрадира Василев, но по действащия там закон има санкции и на министъра на правосъдието като орган на изпълнителната власт.

„Това, което в момента се предприема е екстрадиционно производство, което вече е започнало с изпращането на молбата за екстрадиция и придружаващите документи", подчерта главният прокурор. Категоричен е, че от българска страна е действано по най-бързия начин, но следващите стъпки зависят от сръбския съд. В момента срещу банкера има повдигнато обвинение за съучастие в длъжностно присвояване в особено големи размери. Началното обвинение е за приблизително 206 милиона лева, припомни Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай