8,5 г. за рецидивист, опитал да изнасили баба

8,5 г. за рецидивист, опитал да изнасили баба | StandartNews.com

Районен съд Генерал Тошево осъди на осем години и половина 22-годишния рецидивист Емил Р. за опит за изнасилване на възрастна жена, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Варна. Присъдата си мъжът трябва да излежава при първоначален строг режим. Подсъдимият, който не се призна за виновен, е осъждан седем пъти за различни престъпления, въпреки младата си възраст, уточняват от Апелативна прокуратура.

На 4 септември миналата година Емил Р. пил алкохол цял ден заедно в компанията на други мъже. Около 15 часа с приятелите си по чашка се преместили в дома на майка му в добричкото село Бежаново. Около 19 часа 22-годишният мъж излязъл от дома си и отишъл в къщата на 84-годишната жена М.С., за която знаел, че живеела сама. През незаключената входна врата Емил Р. влязъл в дома й и обяснил, че е лекар, който ще я преглежда. След това я натиснал на леглото и започнал да се гаври с нея. 84-годишната жена плачела и го молела да я остави. Подсъдимият чул шум, набързо се облякъл и тръгнал да излиза, когато на вратата срещнал брата на жертвата. Обяснил му, че е дошъл да си купи ракия. Свидетелят го изпратил и се върнал при сестра си, която му разказала за случилото се. На следващия ден пострадалата М. С. разказала и на племенника си за сексуалните издевателства на Емил Р. и той подал сигнал в полицията.

От момента на задържането Емил е с наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража" и е приведен във варненския затвор.

Според заключението по извършената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза пострадалата страда от старческо заболяване, но е с ясно съзнание за извършеното върху нея и се чувства не само физически наранена, но и омърсена, осквернена, злепоставена. Назначената съдебно-медицинска експертиза на подсъдимия установила, че той е с подкожно имплантирана материя в половия си орган, което може да причини наранявания под формата на охлузвания, насинявания и разкъсвания на партньорките му или при груби действия, каквито са открити по пострадалата възрастна жена.

Присъдата на Районния съд в Генерал Тошево подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай