380 хил. лв. иск срещу Петко от Лясковец

380 хил. лв. иск срещу Петко от Лясковец | StandartNews.com

380 000 лева е стойността на гражданския иск на роднините на убития спецполицай Емил Шарков, стана ясно на първото съдебно заседание, на което беше даден ход на делото срещу Петко Савов.

50 000 лева обезщетение поиска един от пострадалите при акцията в Лясковец спецполицаи. Гражданските ищци са общо девет. Прокуратурата взе решение да прочете обвинителния акт, който е повече от 80 страници. по време на заседанието което продължи от 9.30 ч. до 12.30 ч. не бяха направени възражения и не бе искан отвод на съдебния състав. Заседанието премина при закрити врата, както ще протичат и следващите заседания, обясниха от Темида.

Следващото заседание е насрочено за периода от 7 до 22 май 2015 г. Процесът ще протече по общия ред. Ще бъдат събрани и разгледани всички доказателства. След днешното заседание адвокатът на подсъдимия Виктор Костов заяви, че е поискал процесът да бъде разсекретен и да се гледа публично с оглед на неговата обществена значимост. Съдът обаче е отказал с мотива, че по делото има класифицирана информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай