1,5 млн. гаранция за жената на Божков

Това реши специализираният съд

1,5 млн. гаранция за жената на Божков | StandartNews.com

ФОТО БГНЕС

1,5 милиона лева гаранция за свободата на Елена Динева – жената на хазартния бос Васил Божков, постанови Специализираният съд. Това е втората подобна рекордна гаранция. Същата сума магистратите постановиха за ортака на Божков Александър Тумпаров.

ВИЖ ОЩЕ: Какво каза жената на Божков в съда

Според магистратите няма опасност Елена Динева  да се укрие, но има фирми, които могат да осигурят огромната гаранция. Самата тя обяви, че ще обжалва сумата. Елена Динева влезе в залата с белезници на ръцете. Камери не бяха допуснати по искане на обвиняемата, съобщи Нова тв. Според прокуратурата има данни, че Динева е участвала в организираната престъпна група, ръководена от Васил Божков. От обвинението посочиха, че тя е била съдружник в дружествата, които са организирали хазартни игри и пряко се е ползвала от неправомерно генерираните средства.

ВИЖ ОЩЕ:Арестуваха любимата на Божков

Пред съда Динева заяви, че никога не е познавала нито един член от Комисията по хазарта.

„Няма фондация, която да се занимава с хазарт. От материалите не видях да я споменават. Тя участва в Управителния съвет. Там участват и други хора. И те ли са участници в организирана престъпна група?”, попита Трендафил Трендафилов, адвокат на Елена Динева. Динева участва в две фондации.

Същевременно главният прокурор Иван Гешев коментира ситуацията с открития документ за криминална регистрация в сейфа на Васил Божков.

„Това е оригинален документ за криминална регистрация преди 1978 година. Защо сега се открива? Защото сега съм главен прокурор и защото сега има политическа воля. Това не е справка, а е бланка. Тя показва, че едно лице е осъдено два пъти. След това този документ е прибра като спомен и артефакт. В един момент той е почувствал, че е по-силен от държавата и си е оставил трофей”, каза Гешев.

Документите за екстрадицията на Божков са преведени и предадени в Обединените Арабски емирства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай