Жената на Божков: Не съм заплаха

Имах възможност да напусна страната, но нямах желание, каза Елена Динева

Жената на Божков: Не съм заплаха | StandartNews.com

Не съм обществена заплаха. Имах възможност да напусна страната, но нямах желание. Това заяви съпругата на Васил Божков Елена Динева в съда. Магистратите решават дали да оставят 50-годишната дама постоянно в ареста. Тя обвинена за участие в организирана престъпна група, ръководена от хазартния бос. Динева, която няма брак с Божков, поиска по-лека мярка. През цялото време в съда тя говореше за съпруга си.

Според прокуратурата, тя е участник в търговски дружества, свързани с Божков.

"Дружествата са ООД-та от 2000г. Нито едно не е създадено за участие с хазарт, аз съм била съдружник и инвеститор. Сега, в този момент са 5. Цялото счетоводство може да бъде представено във всеки един момент", обясни Динева пред съда, съобщи бТВ.

Тя коментира и картините в дома й: "Казаха ми, че имам много картини. Да, аз бях на 22, когато си купих първата картина със заплата". Динева допълни, че банковите й сметки са блокирани и служителите й са без заплати.

Срещу Божков има 11 обвинения. Първоначално му бяха повдигнати 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

Впоследствие той се сдоби с още  – за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности.

Съпругът ми беше принуден да не се върне, каза още жената на Божков

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай