Събота,

Знакови лица от ИТН влизат в нова коалиция

От: Стандарт, колаж glas.bg -
3138
Знакови лица от ИТН влизат в нова коалиция
A
A
A

Ива Митева и Любомир Каримански официално ще се включат в нов политически проект, след като напуснаха партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

От 10 часа утре те ще представят новата обединена коалиция "Заедно" в БТА, съобщава novini.bg.

Митева бе шеф на парламента в 45-ото и 46-ото НС, в следващия парламент бе заместник на председателя, а с изпадането на ИТН от парламента се върна в администрацията на Народното събрание.

В края на миналата година Митева намекна за нов политически проект, но отказа да каже дали ще се завърне в политиката. "Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто", заяви тя в едно от малкото си медийни участия тогава.

Каримански пък бе кандидатът на ИТН за управител на БНБ. Като депутат от партията на Трифонов оглави бюджетната комисия. "Аз не съм от „Има такъв народ“ (ИТН), аз бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха“, разграничи се той от бившите си съпартийци през октомври м.г. Малко след това бе назначен като съветник на служебния министър на финансите, предаде "24 часа".

От анонса за предстоящото събитие става ясно, че в тяхната партия ще бъде и Юлиян Софрониев. Той е основател и главен изпълнителен директор на високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com