Знакова среща! Чавушоглу влезе в "Алкомет"

Външният министър на Турция бе на посещение у нас

Знакова среща! Чавушоглу влезе в "Алкомет" | StandartNews.com

Външният министър на Република Турция Мевлют Чавушоглу посети „Алкомет“ и се срещна с представители на турските компании от региона.

Ръководителят на турската дипломация беше посрещнат от председателя на Надзорния съвет на Алкомет Фикрет Кузуджу и от изпълнителния член на Управителния съвет на компанията Хюсейин Йорюджю. На срещата присъстваха посланикът на Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизьок, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, дипломати от турските дипломатически мисии у нас, служители на турското външно министерство, както и представители на компаниите „Шешеджам“, „Сарк“, „Сартен“ и др. В срещата участва и председателят на Българско-турската търговско-индустриална камара Бурхан Немутлу, както и членове на Управителния съвет на Камарата.

Фикрет Кузуджу запозна гостите с историята и развитието в годините на „Алкомет“, с направените инвестиции и социалната програма на завода. Министър Чавушоглу даде много висока оценка за работата на компанията, като акцентира силно на последната награда за „Алкомет“ – обявяването й за инвеститор на 2022 год. Министърът похвали и останалите турски компании за направените инвестиции у нас, като мост за развитието на двустранните търговско-икономически връзки.Мевлют Чавушоглу изрази дълбоката благодарност от името на турския народ и държава за съпричастността и помощта на България по време на катастрофалните земетресения в Турция.В провелия се откровен диалог бяха обсъдени актуални проблеми на българско-турските търговско-икономически връзки.

След срещата гостите взеха участие в благотворителна вечеря ифтар пред Томбул джамия по случай свещения месец за мюсюлманите Рамазан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай