Знак за политически консенсус. Ключов ход за детската болница

Говорят депутати от ДПС, ПП-ДБ и ГЕРБ

Знак за политически консенсус. Ключов ход за детската болница | StandartNews.com

Внесен е проект на решение, свързан с детската болница. Съгласно него, в седемдневен срок от приемането на това решение министърът на здравеопазването да представи на Народното събрание отчет, изготвен след цялостен одит на извършените действия, постигнатите резултати и разходваните средства за дейности за създаване, изграждане и оборудване на Национална детска болница от „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД. В 30-дневен срок от приемането на това решение министърът на здравеопазването да представи на Народното събрание план за ускорено изграждане, оборудване и пускане в експлоатация на Национална детска болница, отговаряща на действащите стандарти за качество в областта на детското здравеопазване в ЕС, включително програма за кадрово обезпечаване на структурите и звената в Националната детска болница. След представянето на плана по точка 2, министърът на здравеопазването ежемесечно да представя на Комисията по здравеопазване доклад за неговото изпълнение. Искаме да дадем ясен знак, че има политически консенсус за ускореното изграждане на Националната детска болница.

Това каза на брифинг народният представител от ГЕРБ и член на Комисията по здравеопазване проф. Костадин Ангелов. 

"Държавата поема ангажимент за окончателно реализиране от началото до края на този проект. Ангажимент за това има Министерски съвет като върховен орган на изпълнителната власт. Сега конкретизирахме как Народното събрание вижда изпълнението на този ангажимент", резюмира Йордан Цонев от ДПС.

Васил Пандов (ПП-ДБ) бе категоричен, че Националната детска болница е надпартийна цел. "С този проект на решение демонстрираме, че не само изпълнителната власт, но също и законодателната прави всичко възможно да се случи изграждането на Детската болница по начина, по който обществото очаква", посочи той, предаде novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай