Златанова: Бюрокрацията е проблем номер 1

Златанова: Бюрокрацията е проблем номер 1 | StandartNews.com

Пловдив. В досегашния програмен период бюрокрацията е проблем номер 1 на бенефициентите, основният ни приоритет в следващия ще бъде нейното намаляване. Това обясни вицепремиерът Зинаида Златанова при откриването на информационната кампания за периода 2014-2020 в Пловдив, предаде БГНЕС.

Облекчаването на бюрократичните процедури ще стане чрез уеднаквяване на правилата там, където е възможно, строго спазване на сроковете, по-ясни финансови правила.

Три оперативни програми бяха представени днес в Пловдив в първото засега публично представяне на приоритетите в новия програмен период – " Иновации и конкурентоспособност", "Развитие на човешките ресурси" и "Програма за развитие на селските райони". За разлика от всички останали програми, които стартират с редуциран в сравнение с миналия период бюджет, програма "Иновации и конкурентоспособност" ще разполага с 50 млн. евро повече. При откриването вицепремиерът Златанова обърна внимание на програмата за селските райони, където за пръв път ще бъдат подпомагани малките стопанства. Пред препълнената зала на пресклуба на Пловдивския панаир трите програми бяха представени от експерти на най-високо ниво.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай