Зико каза името на виновника за проблемите му с Борисов

Искането на оставката ми дойде ми като гръм от ясно небе, каза кметът на Пловдив

Зико каза името на виновника за проблемите му с Борисов | StandartNews.com

Кметът на Пловдив Здравко Димитров посочи бившия управник на града Иван Тотев и председател на пловдивската структура на ГЕРБ като основен виновник на случващото се в момента. "Той е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Тотев е правил регулярни среши с тях да ги настройва", добави Зико.

И обясни, че не е разговарял с Борисов след като лидерът на ГЕРБ му поиска оставката.

„Аз не съм се карал с Борисов. Той ми е началник. Беше ми началник. Уважението остава“, заяви Зико. После поясни, че преди време е имал „непринуден мъжки разговор“ с Борисов, където признал, че се чувства уморен от управлението на Пловдив. Тогава лидерът казал, че му влиза в положение и ще подготви нов кадър, който да го замести.

„Защо през това време излезе и каза, че ми иска оставката – не знам. Дойде ми като гръм от ясно небе, от вас научих“, каза още Димитров.

Край! Здравко Димитров взе решение за Пловдив 

Запитан защо напуска формацията за втори пък, той отсече:  „Аз не съм напускал партията друг път – преди Цветанов се опита да ме изгони. Но още тогава му казах - ГЕРБ ми е в сърцето. И да ме изгониш от ГЕРБ, от сърцето ми няма да излезе“.

Здравко Димитров коментира и ситуацията със строителството на двата стадиона.  "Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Дадохме ги за добро – и за едните, и за другите. За да имат стадиони. И трябва да имат стадиони, трябва да се довършат. Но ситуацията е такава – Община Пловдив не може да издържи финансово да бъдат завършени и двата стадиона. Няма как, имаме и други обекти – детски градини, училища, улици, булеварди, водни проекти. Ние ще потопим общината, абсурд е", категоричен беше Зико.

"Ще видим как ще ги завършваме. Но Община Пловдив не може да издържи финансово с тези корекции. Опитах и направих всичко възможно. Дори направих предложението за разсрочване за 3 години. Но при тази ситуация – няма как, не виждам. Обаждат ми се и други пловдивчани – казват ми: имаме училища, култура, детски школи, не са само стадионите", добави кметът.

Напомни, че тази година започват ремонти на Рогошко и Голямоконарско шосе, изпълнява се проектът за воден цикъл "Брезовско шосе - Дунав", изгражда се Южен обходен колектор и пробивът на Централна гара, работи се на бул. "Хаджи Димитър". "Въпреки ковид кризата, войната и правителствени кризи Пловдив се развива", подчерта Димитров.  И поиска извинение от пловдивчани за неудобствата, като изтъкна, че всичко, което се прави, е за града. "И на бул. "Христо Ботев" по време на ремонта имаше проблеми с трафика, но за четири месеца го завършихме", даде пример Здравко Димитров. 

Той ще проведе обещаните срещи с феновете на Ботев и Локомотив. "Ще търсим заедно пари. Ще предложим и на новото правителство. За нас е по-добре да бъдат финансирани от държавата.

Приветствам Иван Тотев – нека да се вижда с тях, а не да ги настройва срещу мен. Знаех за срещите на феновете в хотел "Империал". Тия митинги, които правеха - то всичко е инсценирано.

Трябват 6 млн., за да започнат да се играят мачове на стадион "Христо Ботев". Това е първият етап. Няма откъде да извадя парите за цялото завършване. И на мен ми е мило, и аз искам да бъдат завършени, но това е положението.

Имаше и вариант за стадион "Пловдив“, но волята на г-н Борисов беше за двата клубни стадиона. А и феновете май не искаха да играят едновременно на градския стадион", коментира още по темата за стадионите градоначалникът.

На въпроса на "Марица" дали е обсъждан въпросът собственикът на "Ботев" да поеме разходите по довършването на стадиона, Зико отвърна, че е провел такъв разговор със Зингаревич и той обещал да помисли.

/Марица/

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай