"Зелените" с ултиматум за коалиция

"Зелените" с ултиматум за коалиция | StandartNews.com

София. Пет "зелени демаркационни линии" поставиха от партия "Зелените" за евентуалните си бъдещи коалиционни партньори.

На Национално събрание, проведено преди няколко дни, от формацията решиха да направят допитване до членовете си за формирането на окончателната си коалиционна политика. След направен анализ от изборите за Европейски парламент "Зелените" са решили, че е "необходимо да бъдат по-категорични в комуникирането на своите приоритети и ангажиментите".

Петте изисквания към бъдещите коалиционни партньори включват отстояването на забраната за ГМО в земеделието, забраната за неконвенционални методи за проучване и добив на нефт и газ, както и забрана за ново строителство в националните паркове и в природен парк Витоша, включително и забрана за жилищно, туристическо и спортно строителство на два километра от черноморския бряг в защитените зони от НАТУРА 2000 и в местностите Кара дере, Паша дере и къмпинг Корал. "Зелените" се обявяват и против строежа на нови ядрени мощности у нас. Последното изискване е недопускането в кандидатските листи на бивши сътрудници на ДС и разведки на БНА, както и желание за бъдещи законодателни инициативи за лустрация.

На ключови места в столицата от днес "Зелените" започват и събирането на необходимите 2500 подписа за участие в изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай