"Зелените" искат ГЕРБ да се оттегли от ръководствата на комисиите

"Зелените" искат ГЕРБ да се оттегли от ръководствата на  комисиите | StandartNews.com

„Зелените" искат оттеглянето на ПП ГЕРБ от ръководствата на избирателните комисии. Това пише в писмо на партията до медиите, след скандала с отпечатаните бюлетини в Костинброд.

„Искаме проверка на всички отпечатани бюлетини с участието на представители на всички регистрирани за участие в изборите политически субекти, както и на граждански представители", уточняват „Зелените". Те настояват и да бъдат сменени представителите на полицията, които са охранявали отпечатаните и разпределени бюлетини до този момент. В своето изявление „Зелените" съобщават, че искат и започване на прокурорска проверка за евентуални нарушения при транспортирането и разпределянето на бюлетините за вота.

„Заявяваме, че при констатация на следващи нарушения или при неоттеглянето на ГЕРБ от ръководствата на избирателните комисии, ще настояваме на нова дата и рестартиране на избирателния процес", допълват от партията. От там съобщиха още, че са запознали ръководството на Европейската зелена партия, както групата на „Зелените" в Европейския парламент със случая с бюлетините и имат тяхната подкрепа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай