Заваляха обвинения в БСП

Обвиняват Гергов и Миков в атака срещу Нинова

Заваляха обвинения в БСП | StandartNews.com

„Интересно защо Михаил Миков излезе в защита на Георги Гергов. Те нямат нито общи политики, нито обща визия за бъдещето на БСП, но те имат една обща цел – Корнелия Нинова да не бъде председател на партията. Това е тяхната фикс-идея и се стремят с всички средства да я постигнат“. Това каза Филип Попов, секретар на ПГ „БСП за България“, пред БСТВ.

Попов припомни, че въпреки твърденията на Миков, че се противопоставя на едрия капитал в партията, не е имал проблем да банкетства заедно с Георги Гергов след неговото изключване от Изпълнителното бюро на партията. „Г-н Миков постоянно повтаря, че БСП е в тежко финансово състояние, но негова беше идеята, когато беше председател, да прави „социалистическо пиво“ в пивоварна, в която по това време е акционер. Все още на „Позитано“ 20 пристигат фактури за това пиво, които БСП плаща. След този небивал пиар БСП претърпя и най-тежката си загуба на парламентарни избори“, подчерта социалистът. 

Филип Попов е категоричен, че БСП трябва да се противопостави на опита за овладяване, обезличване и разпад на партията и поставянето ѝ в зависимост от външнопартийни и частни интереси. „На такъв процес сме свидели в момента – това е координирана атака“, каза още той

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай