Защо намесиха България във взрива на Кримския мост

Анализ на експерти

Защо намесиха България във взрива на Кримския мост | StandartNews.com

България беше спомената като съпричастна държава с взрива на Кримския мост. Анализ на темата направиха в „Здравей, България” бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев и директорът на Европейския съвет по външна политика Весела Чернева.

По думите на Чернева българското общество непрекъснато е обект на опити да бъде сплашвано и паникьосано. „Разбира се, че трябва да сме загрижени за това, което става в Украйна. Разбира се, че това има своите ефекти върху нашите икономика и сигурност, но не може всеки фишек да създава такава паника”, категорична е тя.

„Русия открай време казва, че тя не воюва с Украйна, тя воюва с НАТО. Въвличането на натовски държави и в този специален инцидент е изцяло в полезрението и в желанието на Русия да продължава тази пропаганда”, смята Милен Керемедчиев.

Според Весела Чернева вратата, през която влиза пропагандата на Русия, е недоверието на българите към институциите. Бившият зам.-министър на външните работи пък нарече позицията ни във външната политика е „шизофренна”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай