Заради земеделците! Радев удари по масата в Брюксел

Ето какво поиска ребром държавният глава

Заради земеделците! Радев удари по масата в Брюксел | StandartNews.com

Президентът Румен Радев удари по масата в Брюксел и настоя за повече пари за българските земеделци. Президентът участва в Европейския съвет.

ВИЖ ОЩЕ: Радев с важна новина от Брюксел. Пращаме ли снаряди в Украйна?

Пред журналисти той коментира помощта на ЕС за нашите селскостопански производители и заяви, че предвидената сума 16 млн. евро категорично не може да покрие щетите, които те търпят.

ВИЖ ОЩЕ: Ще арестуваме ли Путин? Румен Радев каза истината

"По отношение на селскостопанската политика напълно разбираме необходимостта да предоставяме транспортни коридори за износ на селскостопанска продукция от Украйна към трети страни, но това не трябва да води до изкривяване на българския пазар и до увреждане на интересите на нашите производители", каза президентът.

"Така че, ще настояваме заедно с още пет държави сумата да е много по-голяма и да съответства на щетите", каза Румен Радев.

България е получила висока оценка за всички нейни инициативи в областта на енергетиката, каза още президентът.

"Поставих много важния въпрос за нагнетения скъп газ в хранилището в Чирен, който в момента е три пъти по-скъп. Това е сериозна тема и ще бъде обект на анализи, евентуално ЕК да реши и да окаже помощ", каза Радев, като уточни, че такъв проблем имат и други държави членки.

Дадена ни е висока оценка и за охраната на границата и сме получили пълна подкрепа, като техническата помощ, която ще получим от Брюксел е сред приоритетите на ЕК. "Предстои уточняването на техническите параметри. От април очакваме да започне изпълнението на тази помощ", поясни Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай