Събота,

Започва новата сесия на Фонд "Научни изследвания"

От: Failed to load user -
Започва новата сесия на Фонд "Научни изследвания"
A
A
A

София. Следващата седмица може да бъде обявена новата сесия на Фонд „Научни изследвания", обяви образователният министър Анелия Клисарова по време на откриване на конференцията „Състояние и перспективи за научните изследвания в България".

По думите й след съгласуване на правилника на Фонда, всеки момент се очаква да бъдат обсъдени с Министерство на финансите и насоките за кандидатстване за нова сесия, предаде Дарик.

Министърът коментира, че съгласуването ще позволи да се работи спокойно. Тя припомни, че заради липсата на такова съгласуване беше наложена глоба от 8 млн. лева.

Министър Клисарова съобщи, че преди ден е подписала плащания на забавени договори по Седма рамкова програма, които чакат финансиране от дълго време. Според Клисарова българската наука има потенциал и по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж" са заделени повече от половин милиард лева в направлението за научно развитие.

Тя допълни, че част от условията за програмата е била и Стратегията за развитие на висшето образование, по която вече има постигнато съгласие и се очаква скоро да бъде приета от Министерския съвет.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички