Зам.-министърът на правосъдието ясен до дни

Зам.-министърът на правосъдието ясен до дни | StandartNews.com

София. До няколко дни ще бъде предложена кандидатурата на нов заместник-министър на правосъдието, съобщи на пресконференция след заседанието на Министерски съвет вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

"До няколко дни ще се предложи на премиера заместник-министър, който да поеме отговорностите, от които Иван Йорданов се отказа. Разбирам това решение, приемам го, тежко е, минала съм през него. За да се работи тази работа, се иска много силна мотивация", каза Зинаида Златанова.

Как и за какво се изразходват средствата по оперативните програми, трябва да става при максимална прозрачност и откритост. "По програма за развитие на селските райони, е изготвена подробна справка, в която пише какъв е предметът на договорите, бенефициентът, изпълнителят", каза още Златанова. 66 139 000 лв. е стойността на сключените договори. Общо отпуснатите средства са 80 222 084 евро. Двата доклада за оперативната програма ще бъдат публикувани до час в интернет.

"Помолила съм министрите, които имат в министерствата си оперативни програми и ръководителите на оперативните програми да посочват не само бенефициентите на проектите, но да посочват и изпълнителите, на които се възлага изпълнението с договор", каза още тя.

"Това е задължение и по европейските регламенти, но за мен е изключително важно да знаем кои са фирмите и организациите, които изпълняват проекта на бенефициентите", уточни вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай