Задържаха група мигранти в Поморие

Задържаха група мигранти в Поморие | StandartNews.com

Вчера в Поморие задържахме група от около 20 мигранти заедно с каналджиите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на блиц-контрол в парламента.

Във връзка с миграционния натиск и споразумението за реадмисия с Турция, което не се спазва премиерът заяви, че към момента миграционният натиск не е голям. „Имахме 1 човек, вчера 3 или 4-ма. След като проведохме разговори с министри, както и на ниво Европейски съвет към момента няма нещо, което ни обезпокоява в тази линия", каза още министър-председателят, цитиран от "Фокус".

Премиерът изтъкна, че днес е получил справка, според която за миналата година 7 000 мигранти и 400 трафиканти са задържани във вътрешността на страната.

„Полагаме усилия, те се оценяват. Бъчварова за това я няма, тя е на съвет в Брюксел. Полагаме усилия и се надявам, че така ще продължим и занапред", заяви още премиерът Бойко Борисов. „Към момента нищо обезпокоително няма, но това не значи, че не сме тревожни", коментира още той. И напомни за оградата по границата.

„Да ви уверя, че всички сме нащрек и на ниво външни министри и Европейски съвет се стараем да поддържаме темата", каза още Борисов. По думите му той не може да каже, колко мигранти са върнати в Турция, но към момента няма проблем с тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай