Юрий Асланов: Няма да има правителствена криза

Юрий Асланов: Няма да има правителствена криза | StandartNews.com

Няма да има правителствена криза. Това заяви пред „Фокус" социологът Юрий Асланов по повод стабилността на правителството.

Реформаторският блок са сложна коалиция, изтъкана от противоречия, така че трудно ще бъде постигнато съгласие вътре в нея. Оттеглянето на „Демократи за Силна България" в опозиция няма да повлияе на стабилността на правителството, обясни той.

„ДСБ имат представител във властта и оттук нататък ще бъде малко странно и трябва да следим поведението на тази група в народното събрание при ключовите гласувания, да видим кой как ще гласува при взимане на важните решения, подкрепящи или против правителството. Струва ми се, че това е малко театрален ход, отколкото по същество може да докара криза. Правителствена криза аз не очаквам", каза още Асланов.

Общата позиция, която се очаква да приеме днес на своето извънредно заседание Реформаторският блок цели да покаже, че правителството не е застрашено и се ползва с широка подкрепа. Експертът прогнозира, че евентуален вот на недоверие към правителството от страна на БСП ще бъде неуспешен, тъй като опозицията в момента е слаба и не се ползва с достатъчно подкрепа, коментира още социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай