Неделя,

Йовчев: Няма искания за СРС за Първанов, Борисов и Петков

От: Администратор -
A
A
A

София. "В МВР и в ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо бившия президент Георги Първанов, бившия министър-председател Бойко Борисов и бившия вътрешен министър Румен Петков". Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от БГНЕС.

За да отпаднат всякакви съмнения, че може да има искане по друго лице и в хода на това искане да са получени такива данни, заявявам, че нито в МВР, нито в ДАНС е постъпвала подобна на отразените в медиите информация, коментира още той.

"По време на сегашното правителство не е събирана, не се събира и няма да се събира информация за политици, политически партии, политически процеси", обяснява вицепремиерът, цитиран от пресцентъра на МВР.

"Ако има конкретни данни, факти и обстоятелства, които да навеждат на това, че лице или частна структура е извършвала такива действия, би следвало да бъдат подадени на компетентните органи, за да се извърши разследване. Държавата няма и няма и да има пръст в такива процеси", смята министър Йовчев.

МВР има достатъчно основания за ареста на Бисер Миланов-Петното, каза вицепремиер и министър на вътрешните работи. „Спрямо него е действано така, както трябва да бъде. В момента, в който са получени достатъчно основания той да бъде задържан – той е задържан, и така ще действаме спрямо всеки", обясни още той.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички